Tijesto:

✦10 bjelanjaka

✦28 dag šećera

✦2 žlice kakaa

✦28 dag mljevenih lješnjaka

✦2 žlice brašna

Priprema: Bjelanjke miksati u čvrsti snijeg, pa postupno dodavati šećer. Umiješati po­lako kakao, pržene i mljevene lješnjake, te brašno. Smjesu podijeliti na tri dijela i peći na tri puta u kalupu 20 x 30 cm obloženom papirom za pečenje, na 180 °C, 15 – 20 mi­nuta.

Krema:

✦10 žumanjaka

✦30 dag šećera

✦10 žlica gustina

✦1 l mlijeka

✦25 dag maslaca

✦12 dag čokolade za kuhanje

Priprema: Od ukupne količine mlijeka od­vojiti malo i dobro izraditi sa žumanjcima, šećerom i gustinom, te ukuhati u ostatak mlijeka. Miješati na laganoj vatri pjenjačom da se ne naprave grudice. Po samoj kremi staviti prozirnu foliju i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno dodati izrađen maslac sobne temperature. Podijeliti na tri dijela i u jedan dio dodati otopljenu i malo ohlađenu čoko­ladu. Na prvi biskvit staviti žutu kremu, drugi biskvit, čokoladnu kremu, treći biskvit i žutu kremu. Ukrasiti ribanom čokoladom.

Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakVažnost biostimulatora u oporavku biljaka u stresnim uvjetima
Sljedeći članakMorski val
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.