Tijesto (x3):
-4 bjelanjaka
-10 dag šećera
-2 žlice oštrog brašna
-1 žlica gustina
-1 žlica octa
-1 žlica kakaa
Krema:
-1 l mlijeka
-20 dag Bronhi bombona
-5 žlica gustina
-5 žlica brašna
-20 dag šećera
-1 margarin
-6 dag čokolade za kuhanje
Priprema:
Istući čvrst snijeg od bjelanjaka pa dodati šećer i tući dok ne postane još čvršći. Dodati kuhačom pomiješano brašno s gustiÂnom. Na kraju u laganom mlazu dodati ocat i lagano izmješati. Peći na papiru za pečenje u velikom limu na 150 °C, 20 – 25 minuta. PaziÂti da kore ostanu svijetle! Na taj način ispeći dvije kore. U treću koru dodati kakao prosijan sa ostalim praškastim sastojcima.
Priprema:
Bronhi bombone otopiti u 2 dcl mlijeka. U malo odvojenog mlijeka razmuÂtiti pjenjačom brašno, šećer i gustin i staviti kuhati. U ostatak mlijeka dodati i mlijeko s Bronhi bombonima i sve kuhati dok se ne zgusne. U hladno umiješati izrađen marÂgarin. U trećinu kreme dodati rastopljenu i ohlađenu čokoladu za kuhanje.
Slagati:
svijetla kora, svijetla krema, tamna kora, tamna krema, svjetla kora, svjeÂtla krema. Na gotov kolač staviti šlag (2,5 dcl) i čokoladnu glazuru.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2