Kora:
– 1/2 veće šalice sme đeg šećera
– 230 g maslaca
– 2 male žlice ekstrakta vanilije
– 1 veća šalica brašna
– 1/4 male žlice soli
– 1 veća šalica mljevenih lješnjaka
Brownie:
– 345 g maslaca
– 2 veće šalice šećera
– 2 male žlice ekstrakta vanilije
– 6 jaja
– 3 žlice kiselog vrhnja
– 4 žlice nutelle
– 2 žlice instant kave
– 1/4 veće šalice kakaa
– 1 i 1/2 veća šalica brašna
– 2 male žlice praška za pecivo
– 1/2 male žlice soli
Za dekoraciju:
– 1 šalica krupno mljevenih lješnjaka
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke sa žlicom tako da dobijete mrvičasto tijesto. Rastanjite tijesto na nepodmazani pleh veličine 40 x 26 cm, izbockajte tijesto viljuškom i ostavite na stranu.
U posudu stavite maslac, šećer i ekstrakt vanilije i lagano miksajte dok se smjesa ne sjedini. Dodajte jedno po jedno jaje, neprestano miksajući na laganoj brzini. Zatim dodajte kiselo vrhnje i nutellu, te lagano miksajte. Dodajte kakao i instant kavu i opet promiješajte, pa zatim dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i soli. Pripremljenu smjesu prelijte preko pripremljene kore, malo protresite protvanj da se sve sjedini i izjednači, te na koncu pospite s mljevenim lješnjacima.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva 45 minuta.