Bjelovarski sajam središnje mjesto okupljanja najvažnijih poslovnih subjekata u poljoprivredi, obrtništvu, gospodarstvu, lovu i ribolovu, ekologiji i ruralnom turizmu.

Više od 500 izlagača najavilo svoj dolazak na Bjelovarski sajam.

Ove godine čak 15 država izlagat će na 22. Jesenskom sajmu.

""Najveća manifestacija u regiji 22. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam održava se, već tradicionalno, prvi vikend u rujnu. Ove se godine očekuje više od 500 izlagača. Prvenstveno stočarski, ali i gospodarsko-obrtnički međunarodni sajam od 5.-07. rujna okupit će najvažnije i najveće gospodarstvenike iz Hrvatske i iz petnaestak zemalja od kojih su neki iz Njemačke, Slovenije, Italije, Srbije, Danske, Nizozemske i Kanade te prvi put Turska. Upravo dolazak izlagača iz ovakvih zemalja pokazatelj su kvalitete i inovativnosti koju taj sajam godinama nudi. Ukupna izložbena površina sajma je 235.000 m².

Dokaz tomu da je jedinstvena manifestacija, s velikim kapacitetom i ponudom poljoprivredne mehanizacije na jednom mjestu prepoznata u EU, dolazak je prvi put potvrdio i Mercedes-Benz, s paletom gospodarskih , namjenskih i osobnih vozila na 500m2 izložbenog prostora.

""Već tradicionalno , u dva izložbena paviljona 5 i 7 te na otvorenom izložbenom prostoru, na ukupno 5.000 m2, održat će se Državna stočarska izložba na kojoj će se predstaviti najbolja grla hrvatskih proizvođača. Naime, uz podršku Hrvatske poljoprivredne agencije na sajmu se planira predstaviti više od 40 pasmina iz 18 županija, moći će se vidjeti gotovo sve izvorne hrvatske pasmine. Samo prošle godine na Državnoj stočarskoj izložbi strano i domaće stručno povjerenstvo pogledalo je i ocijenilo 163 goveda, 79 konja, 46 svinja, 160 ovaca, 22 koze, oko 100 peradi i proizvode 4 predstavljena pčelara.

U sastavu ovogodišnjeg Jesenskog sajma održat će se i Sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma – LOREKO. Za posjetitelje lovce, ali i za sve ljubitelje prirode, osim izložbeno-prodajnog dijela najvećih hrvatskih dobavljača opreme najšireg asortimana, pripremljen je velik broj sadržaja koji će boravak na sajmu učiniti zanimljivim i korisnim ne samo lovcima već svim naraštajima, različitih interesa i obrazovanja. Posebno se mogu izdvojiti predstavljanja najnovijih tehnologija korisnih u današnjoj lovnoj praksi, a svoje će novitete predstaviti vodeća imena u lovnoj industriji. Zapravo Bjelovarski sajam organizirao je bogat program i brojne sadržaje. Neki od njih su – 06-og. rujna natjecanje u gađanju mete lovačkim karabinom u Derezi, a 07.09. na prostoru Lovačke udruge Fazan održat će se KUP Loreko gađanje letećih meta disciplina TRAP.

O novim tehnologijama i dostignućima u poljoprivredi, ali i područjima vezanima uz nju, predavat će domaći i strani stručnjaci.

„Svaki dan nagradan“ ime je nagradne igre koju je za sve posjetitelje Bjelovarski sajam, prvi put organizirao s bogatim fondom nagrada!

Ovo je samo djelić događanja planiranih za ovogodišnji 22. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam. Prošlogodišnja brojka od nekoliko desetaka tisuća posjetitelja, Upravi sajma dala je još veći motiv da ova priredba bude još bogatija i kvalitetnija. Izvrsna je to prilika za predstavljanje i razmjenu iskustava, ali i velika mogućnost za sklapanje novih poslova.

""

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakBrownie od čokolade i lješnjaka
Sljedeći članakPotpisivanje Sporazuma između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskog lovačkog saveza
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.