Podloga:
✦200 g mljevenog keksa
✦60 ml mlijeka
✦80 g šećera u prahu
✦100 g margarina ili maslaca
✦100 g čokolade za kuhanje
Priprema: Pomiješati mljevene kekse, mlijeko, šećer u prahu i otopljen margarin s čokoladom za kuhanje pa sve sjediniti. Smjesu rasporediti u kalup s odvojivim dnom dimenzije 27 × 21 cm. Staviti u hladnjak.
Krema:
✦700 ml mlijeka
✦80 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦120 g pšenične krupice (grisa)
✦100 g margarina
✦180 g kokosovog brašna
Ganache:
✦150 ml vrhnja za šlag
✦100 g mliječne čokolade
✦50 g čokolade za kuhanje
Priprema: U prokuhano mlijeko sa šećerom i vanilin šećerom u tankom mlazu umiješati pšeničnu krupicu i kuhati miješajući pjenjačom dok se ne zgusne. Maknuti s vatre i dodati margarin miješajući da se potpuno otopi. Na kraju umiješati kokosovo brašno i rasporediti po podlozi. Ohladiti.
Priprema: Vrhnje za šlag kuhati na umjerenoj vatri do vrenja. Dodati čokolade izlomljene na kockice i miješati dok se ne otopi. Preliti po kolaču i dobro ohladiti.
Recept iz knjige Moji brzi kolači