Podloga:

✦200 g mljevenog keksa

✦60 ml mlijeka

✦80 g šećera u prahu

✦100 g margarina ili maslaca

✦100 g čokolade za kuhanje

Priprema: Pomiješati mljevene kekse, mlijeko, šećer u prahu i otopljen margarin s čokoladom za kuhanje pa sve sjediniti. Smjesu rasporediti u kalup s odvojivim dnom dimenzije 27 × 21 cm. Staviti u hladnjak.

Krema:

✦700 ml mlijeka

✦80 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦120 g pšenične krupice (grisa)

✦100 g margarina

✦180 g kokosovog brašna

Ganache:

✦150 ml vrhnja za šlag

✦100 g mliječne čokolade

✦50 g čokolade za kuhanje

Priprema: U prokuhano mlijeko sa šećerom i vanilin šećerom u tankom mlazu umiješati pšeničnu krupicu i kuhati miješajući pjenjačom dok se ne zgusne. Maknuti s vatre i dodati margarin miješajući da se potpuno otopi. Na kraju umiješati kokosovo brašno i rasporediti po podlozi. Ohladiti.

Priprema: Vrhnje za šlag kuhati na umjerenoj vatri do vrenja. Dodati čokolade izlomljene na kockice i miješati dok se ne otopi. Preliti po kolaču i dobro ohladiti.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Kokos bajka

Prethodni članakTijelovo
Sljedeći članakPlan ekološke zaštite vinograda
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.