Podloga:
✦220 g mljevenog keksa
✦120 g margarina
✦2 žlice mlijeka
Priprema:
1. Mljevene kekse pomiješati s otopljenim margarinom i mlijekom. Smjesu utisnuti u kalup obložen acetatnom folijom promjera 26 cm. Staviti u hladnjak.
Osnovna krema:
✦500 g krem sira
✦70 g šećera u prahu
✦1 vanilin šećer
✦400 ml vrhnja za šlag
Priprema:
2. Krem sir izmiksati sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Ručno dodati posebno umućeno vrhnje za šlag. Kremu podijeliti na dva jednaka dijela.
Kreme:
✦100 g bijele čokolade
✦100 ml vrhnja za šlag
✦1 mljevena želatina (10 g)
✦150 g kupina i borovnica
✦sok od 1 limuna
✦50 g šećera
Priprema:
3. Bijelu čokoladu otopiti s vrhnjem za šlag na laganoj vatri. Pola želatine (5 g) preliti s dvije žlice vode, ostaviti da nabubri pa otopiti i dodati u bijelu čokoladu s vrhnjem.
4. Kupine i borovnice prokuhati s limunovim sokom i šećerom. Protisnuti kroz cjedilo da se odstrane koštice. Pola želatine (5 g) preliti s dvije žlice vode, ostaviti da nabubri i otopiti pa dodati u sok. Ostaviti da se malo ohladi.
5. U jedan dio osnovne kreme dodati smjesu od bijele čokolade i pjenjačom dobro izmiješati. Preliti preko ohlađene podloge. Po potrebi zagrijati kremu prije izljevanja kako bi bila tečnija. Staviti tortu u zamrzivač na oko 20 minuta da se stisne.
6. U drugi dio osnovne kreme uliti voćni sok i pjenjačom izmiješati. Također kratko zagrijati kremu po potrebi i preliti po ohlađenoj bijeloj kremi. Staviti u hladnjak na par sati da se dobro ohladi. Ukrasiti po želji.
Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu