Tijesto:
– 6 jaja
– 12 dag šećera
– 12 dag čokolade za kuhanje
– ½ praška za pecivo
– 15 dag džema od višanja
Ganache:
– ½ l vrhnja za šlag
– 40 dag čokolade za kuhanje
Za ukras:
– 2,5 dcl vrhnja za šlag
– ribana čokolada
Priprema tijesta:
Istući bjelanjke u snijeg, te postupno dodavati šećer. U žumanjke dodati prašak za pecivo i rastopljenu čokoladu, pa umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći u kalupu dimenzije 20 x 35 cm, obloženom papirom za pečenje, na 170 °C, oko 25 minuta. Ohladiti i premazati džemom od višanja.
Priprema ganachea:
Vrhnje ugrijati do vrijenja, te preliti sjeckanu čokoladu i miješati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, kratko izmiksati, pa premazati po džemu.
Priprema ukrasa: Umutiti čvrsti šlag i premazati po kremi. Ukrasiti ribanom čokoladom.
Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“