Biskvit:
✦6 bjelanjaka
✦6 žlica šećera
✦2 žumanjka
✦1 žlica oštrog brašna
✦50 g pudinga od vanilije
✦100 g čokolade za kuhanje
Priprema: Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak, te prosijano brašno i prašak od pudinga. Na kraju špatulom umiješati ribanu čokoladu. Uliti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 35 x 22 cm. Peći na 180 °C, oko 20 minuta.
Krema:
✦4 žumanjka
✦150 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦700 ml mlijeka
✦3 pudinga od vanilije
✦250 g margarina
✦200 ml vrhnja za šlag
✦100 g čokolade za kuhanje
✦1 žlica soka od limuna
✦500 g malina
Priprema: U 100 ml mlijeka pjenjačom umutiti žumanjke, šećer, vanilin šećer i puding, pa ukuhati u ostatak mlijeka. Kuhati miješajući dok se ne zgusne. Pokriti prozirnom folijom i ohladiti. Umiksati margarin sobne temperature i ručno umiješati čvrsto umućeno vrhnje za šlag. Podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati otopljenu i malo ohlađenu čokoladu za kuhanje. U drugi dio dodati žlicu soka od limuna. Na biskvit staviti čokoladnu kremu, poslagati maline i blago ih utisnuti u kremu. Premazati žutom kremom.
I još:
✦Dolcela šlag krema od čokolade
✦mlijeko po potrebi
Priprema: Kolač premazati šlag kremom okusa čokolade pripremljenoj prema uputi s vrećice.
Recept iz knjige Moji voćni kolači