Biskvit:

✦6 bjelanjaka

✦6 žlica šećera

✦2 žumanjka

✦1 žlica oštrog brašna

✦50 g pudinga od vanilije

✦100 g čokolade za kuhanje

Priprema: Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Smanjiti mikser na naj­manju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak, te prosijano brašno i prašak od pudinga. Na kraju špatulom umiješati ribanu čokoladu. Uliti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 35 x 22 cm. Peći na 180 °C, oko 20 minuta.

Krema:

✦4 žumanjka

✦150 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦700 ml mlijeka

✦3 pudinga od vanilije

✦250 g margarina

✦200 ml vrhnja za šlag

✦100 g čokolade za kuhanje

✦1 žlica soka od limuna

✦500 g malina

Priprema: U 100 ml mlijeka pjenjačom umutiti žu­manjke, šećer, vanilin šećer i puding, pa ukuhati u ostatak mlijeka. Kuhati miješajući dok se ne zgusne. Pokriti prozirnom folijom i ohladiti. Umiksati marga­rin sobne temperature i ručno umiješati čvrsto umu­ćeno vrhnje za šlag. Podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati otopljenu i malo ohlađenu čokoladu za kuhanje. U drugi dio dodati žlicu soka od limuna. Na biskvit staviti čokoladnu kremu, poslagati maline i blago ih utisnuti u kremu. Premazati žutom kremom.

I još:

✦Dolcela šlag krema od čokolade

✦mlijeko po potrebi

Priprema: Kolač premazati šlag kremom okusa čo­kolade pripremljenoj prema uputi s vrećice.

Recept iz knjige Moji voćni kolači