Podloga:
– 1 paket lisnatog tijesta
Krema:
– 17,5 dcl mlijeka
– 45 dag šećera
– 7 žumanjaka
– 20 dag gustina
– 25 dag čokolade za kuhanje
– 10 bjelanjaka
– 3 dcl vrhnja za šlag
Glazura:
– 5 dag čokolade za kuhanje
– 10 dag mliječne čokolade
– 2 dcl vrhnja za šlag
Priprema: Izvaljati lisnato tijesto u kalup 45 x 22 cm, izbockati vilicom i peći na 180 °C oko 10 minuta.
Priprema: Mlijeko staviti kuhati. Od ukupne količine oduzeti malo pa pomiješati sa žumanjcima pomiješanim s 15 dag šećera i gustinom. Posebno otopiti čokoladu. U mlijeko ukuhati smjesu sa žumanjcima, a nakon 10 – ak minuta i rastopljenu čokoladu. Istući bjelanjke u čvrsti snijeg uz postupno dodavanje preostalog šećera. Lagano umješati u vruću kremu i kad postane jednolično preliti na lisnato tijesto. Hladnu čokoladnu kremu premazati s tučenim vrhnjem.
Priprema: Vrhnje i čokoladu miješati na vatri dok se čokolada ne otopi. Kad se malo ohladi polako preliti po kolaču i poravnati.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“