Čokoladne kremšnite. Pravi lagani i prozračni kolač s lisnatim tijestom, čoko kremom, šlagom i čoko glazurom kojeg će obožavati svi ljubitelji čokolade.

 width=Podloga:
– 1 paket lisnatog tijesta

Krema:
– 17,5 dcl mlijeka
– 45 dag šećera
– 7 žumanjaka
– 20 dag gustina
– 25 dag čokolade za kuhanje
– 10 bjelanjaka
– 3 dcl vrhnja za šlag

Glazura:
– 5 dag čokolade za kuhanje
– 10 dag mliječne čokolade
– 2 dcl vrhnja za šlag

Priprema: Izvaljati lisnato tijesto u kalup 45 x 22 cm, izbockati vilicom i peći na 180 °C oko 10 minuta.

Priprema: Mlijeko staviti kuhati. Od ukupne količine oduzeti malo pa pomiješati sa žumanjcima pomiješanim s 15 dag šećera i gustinom. Posebno otopiti čokoladu. U mlijeko ukuhati smjesu sa žumanjcima, a nakon 10 – ak minuta i rastopljenu čokoladu. Istući bjelanjke u čvrsti snijeg uz postupno dodavanje preostalog šećera. Lagano umješati u vruću kremu i kad postane jednolično preliti na lisnato tijesto. Hladnu čokoladnu kremu premazati s tučenim vrhnjem.

Priprema: Vrhnje i čokoladu miješati na vatri dok se čokolada ne otopi. Kad se malo ohladi polako preliti po kolaču i poravnati.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

Prethodni članakBrza pošta
Sljedeći članakCrni Egipat
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.