Podloga:

✦250 ml vode

✦3 žlice šećera

✦1 vanilin šećer

✦100 g čokolade za kuhanje

✦100 g margarina

✦350 g petit keksa

Priprema: Vodu, šećer i vanilin šećer prokuhati, dodati čokoladu izlomljenu na kockice i margarin. Miješati dok se svi sastojci ne otope i sjedine. Od­mah umiješati sitno izlomljene petit kekse, dobro promiješati i smjesu rasporediti u kalup dimenzije 28 x 20 cm. Poravnati i staviti u hladnjak dok se pri­prema krema.

Krema:

✦500 g mascarpone sira

✦1 žličica arome vanilije

✦500 ml vrhnja za šlag

✦100 g čokolade za kuhanje

✦100 g mliječne čokolade sa lješnjacima

✦2 žlice Lino Lade Gold (ili Nutelle)

✦100 g bijele čokolade

Priprema: Izmikasti mascarpone s aromom vanilije u jednoj posudi, a u drugoj umutiti vrhnje u mekši šlag. Sjediniti ručno, dodajući u mascarpone žlicu po žlicu šlaga. Kremu podijeliti na 3 dijela. U jedan dio dodati otopljenu i malo ohlađenu čokoladu za kuhanje, u drugi otopljenu i malo ohlađenu mli­ječnu čokoladu s lješnjacima i Lino Ladu gold, a u treći dio otopljenu i malo ohlađenu bijelu čokoladu. Kreme mazati tim redosljedom na podlogu. Kolač dobro ohladiti u hladnjaku.

Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice

Prethodni članakIzvanredne privremene potpore poljoprivrednicima posebno pogođenima prirodnim nepogodama
Sljedeći članakS plasmanom borovnice nema problema, sve se proda!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.