Čokoladni poljupci s mentom. Neodoljivi kakao keksići punjeni mirisnom kremom od mente osvježavajućeg okusa za sve ljubitelje čoko – menta kombinacija.
Tijesto:
– 20 dag oštrog brašna
-2 žlice kakaa
-prstohvat soli
-12,5 dag maslaca
-5 dag šećera
-1 veliko jaje
-1 žličica ekstrakta mente

Nadjev:
-1,2 dcl vrhnja za šlag
– 25 dag bijele čokolade
– par kapi ekstrakta mente

Glazura:
-10 dag tamne čokolade
-5 dag maslaca
-1 žličica ulja

Priprema:
Pomiješati brašno, kakao i sol. Miksati omekšan maslac i šećer dok ne bude pjenasto, pa dodati jaje i ekstrakt mente. Smanjiti brzinu miksera i doda­ti suhe sastojke. Zamijesiti rukama, a po potrebi dodati još brašna. Omotati plas­tičnom folijom, pa staviti u hladnjak na sat vremena. Razvaljati tijesto na 3 mm debljine, te rezati krugove promjera oko 5 cm. Stavljati ih na lim obložen papirom za pečenje s malo razmaka i peći u zagijanoj pećnici na 180 °C oko 6 – 7 min.

Priprema:
Vrhnje zagrijavati do vrenja pa time preliti sjeckanu bijelu čokoladu i mi­ješati dok se čokolada potpuno ne otopi. Dodati koju kap ekstrakta mente. Ohladiti toliko da smjesa bude maziva, ali ne pot­puno čvrsta. Spajati po dva keksića.

Priprema:
Otopiti na pari uz miješanje i premazati keksiće. Po želji prošarati bije­lom čokoladom. Pustiti da se glazura stisne.

Recept iz knjige:  Kolači – čarolija užitka 2