Čokoladni poljupci s mentom. Neodoljivi kakao keksići punjeni mirisnom kremom od mente osvježavajućeg okusa za sve ljubitelje čoko – menta kombinacija.Tijesto:
– 20 dag oštrog brašna
-2 žlice kakaa
-prstohvat soli
-12,5 dag maslaca
-5 dag šećera
-1 veliko jaje
-1 žličica ekstrakta mente
Nadjev:
-1,2 dcl vrhnja za šlag
– 25 dag bijele čokolade
– par kapi ekstrakta mente
Glazura:
-10 dag tamne čokolade
-5 dag maslaca
-1 žličica ulja
Priprema:
Pomiješati brašno, kakao i sol. Miksati omekšan maslac i šećer dok ne bude pjenasto, pa dodati jaje i ekstrakt mente. Smanjiti brzinu miksera i dodaÂti suhe sastojke. Zamijesiti rukama, a po potrebi dodati još brašna. Omotati plasÂtičnom folijom, pa staviti u hladnjak na sat vremena. Razvaljati tijesto na 3 mm debljine, te rezati krugove promjera oko 5 cm. Stavljati ih na lim obložen papirom za pečenje s malo razmaka i peći u zagijanoj pećnici na 180 °C oko 6 – 7 min.
Priprema:
Vrhnje zagrijavati do vrenja pa time preliti sjeckanu bijelu čokoladu i miÂješati dok se čokolada potpuno ne otopi. Dodati koju kap ekstrakta mente. Ohladiti toliko da smjesa bude maziva, ali ne potÂpuno čvrsta. Spajati po dva keksića.
Priprema:
Otopiti na pari uz miješanje i premazati keksiće. Po želji prošarati bijeÂlom čokoladom. Pustiti da se glazura stisne.