PRIPREMITE:
Duguljasti kalup od 1 kg
Za smjesu od tamne čokolade:
250 g čokolade za kuhanje
2 žlice konjaka
2 jaja
400 ml šlaga
Za smjesu od bijele čokolade:
100 g bijele čokolade
1 jaje
150 ml šlaga
Čokoladu za kuhanje izlomite na komadiće, dodajte konjak, rastopite na pari i ostavite da se ohladi. Jaja pjenasto istucite na pari u gustu smjesu. Maknite s pare i miješajte dok se posve ne ohladi. Pjenu od jaja ulijte u ohla đenu smjesu od čokolade i dodajte šlag. Smjesu razdijelite na dva dijela. Jednu polovinu ulijte u kalup (prethodno obložen prozirnom folijom) i ostavite najmanje 15 minuta u zamrzivaču. U međ uvremenu pripremite smjesu od bijele čokolade isto kao i tamnu smjesu. Potom je prelijte preko ohlađ ene smjese od tamne čokolade i opet ostavite u zamrzivaču najmanje 15 minuta.
Drugi dio tamne smjese prelijte preko bijele smjese i ostavite u zamrzivaču da se dobro stisne (30 minuta). Kalup s kolačem okrenite na pladanj, maknite foliju, narežite na šnite i poslužite. šnite se mogu ukrasiti nugat prahom ili šlagom, po želji.