1. TIJESTO
6 jaja
6 žlica šećera
3 žlice brašna
3 žlice kakaa
2. TIJESTO
4 jaja
4 žlice šećera
3 žlice brašna
1 žlica ulja
NADJEV I.
25 dag šećera
20 dag mljevenih oraha
7dag krušnih mrvica
1 vanilin šećer
25 dag margarina
1 dl vruće vode
3 žlice ruma
NADJEV II.
20 dag pekmeza od šljiva
Žumanjke i šećer pjenasto izradite, dodajte brašno pomiješano s kakaom i čvrst snijeg od bjelanjaka. Tijesto pecite na papiru u limu od pećnice na 180 – 190 °C, oko 30 min. Pustite da se ohladi.
Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom, dodajte brašno, bjelanjke i ulje, pa pecite 25 min. na 180 °C u istom limu na papiru. Vruće odmah okomito prerežite na tri jednaka dijela i zamotajte svaku roladicu posebno. Kad se roladice ohlade, namažite ih pekmezom od šljiva i ponovno čvrsto zarolajte.
Vodu, šećer i vanilin šećer skuhajte, dodajte orahe, krušne mrvice, rum i margarin, sve dobro izradite da se margarin otopi i nadjenite toplom kremom. Crni biskvit okomito prerežite, na prvu polovicu tanko namažite kremu, na nju položite sve tri roladice, jednu do druge malo razmaknute, a između njih i sa strane stavite kremu, sve pritisnite drugom polovicom biskvita. Sa strane kolač ukrasite kremom, kad se ohladi prelijte čokoladnom glazurom.
Margarin rastopite na laganoj vatri, dodajte ulje, maknite s vatre. Dodajte čokoladu te ju rastopite
neprekidno miješajući. Prelijte kolač.