Tijesto (x2):
– 4 jaja
– 4 žlice šećera
– 4 žlice glatkog brašna
– malo praška za pecivo
– 1 žličica kakaa
– sok od jagode
Krema :
– 3,5 dcl mlijeka
– 2 žlice šećera
– 1 puding od vanilije
– 2,5 dcl vrhnja za šlag
– 1 čvrsti jogurt
– 1 želatina
– 5 dag šećera u prahu
– 1/2 kg jagoda
Za ukras :
– 2 šlag pjene
– jagode
Priprema tijesta: Umutiti bjelanjke, dodati šećer, jedan po jedan žumanjak i ručno umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Ispeći takva dva biskvita na 180 °C. Biskvit natopiti sokom od jagoda pomiješanim s malo vode i šećera.
Priprema kreme: Zakuhati puding s 2 žlice šećera u 3,5 dcl mlijeka i ostaviti da se ohladi. Vrhnje istući u šlag i u njega dodati jogurt. Dodati pudingu i dobro izmiksati. Na kraju dodati rastopljenu želatinu i šećer u prahu. Narezati jagode i dodati ih u kremu. Premazati biskvit većim dijelom kreme, staviti drugi biskvit pa ostatak kreme.
Ukrašavanje: Prema uputi na vrećici izraditi šlag i premazati kolač. Ukrasiti jagodama.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2