Biskvit:

✦4 jaja

✦12 žlica šećera

✦12 žlica ulja

✦12 žlica mlijeka

✦12 žlica oštrog brašna

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Jaja pjenasto izmiksati sa šeće­rom. Dodati ulje, mlijeko, brašno i prašak za pecivo i sve sjediniti u glatku smjesu. Uliti u nauljen i pobrašnjen kalup dimenzije 32 x 22 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 minuta. Ohladiti.

Krema:

✦600 ml mlijeka

✦2 pudinga od slatkog vrhnja (ili vanilije)

✦8 žlica šećera

✦400 g milerama (ili kiselog vrhnja)

Priprema: U malo mlijeka razmutiti puding a ostatak mlijeka sa šećerom staviti na va­tru da provrije. Ukuhati puding miješajući pjenjačom i maknuti s vatre kad se zgusne. Ostaviti da se malo ohladi i u mlako umiksati mileram ili kiselo vrhnje.

I još:

✦1 kompot od marelice

✦2 preljeva za torte

Priprema: Ohlađen biskvit poškropiti sa 50 ml soka iz kompota i premazati ohlađenom kremom. Na kremu poslagati polovice ma­relica te preliti preljevom za torte napravlje­nim prema uputi na pakiranju. Dobro ohla­diti prije posluživanja.

Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu.

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Raffaello cheesecake

Prethodni članakKremasti nescaffe
Sljedeći članakOd ponedjeljka privremena obustava lova na srdele
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.