Tijesto:
✦5 jaja
✦150 g šećera
✦2 žlice brašna
✦½ praška za pecivo
✦3 žlice kakaa
✦prstohvat soli
Priprema: Izmiksati žumanjke sa šećerom dok se ne zapjene. Dodati prosijano brašno s praškom za pecivo i kakaom. Na kraju lagano pjenjačom umiješati čvrsto tučen snijeg od bjelanjaka s prstohvatom soli. Uliti smjesu u kalup dimenzije 32 x 34 cm obložen papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 minuta. Vruć biskvit zarolati zajedno s papirom za pečenje u čistu kuhinjsku krpu. Ostaviti da se ohladi u potpunosti.
Krema:
✦250 g kesten pirea
✦2 žlice ruma
✦50 g čokolade za kuhanje
✦200 ml vrhnja za šlag
✦šećera po želji
Priprema: Pomiješati kesten pire s rumom i otopljenom sjeckanom čokoladom. Dobro izmješati, pa dodati šlag od čvrsto tučenog vrhnja. Odrolati roladu, maknuti papir za pečenje, premazati kremom, pa zarolati tako da kraj rolade ostane dolje. Ostaviti u hladnjaku preko noći. Ukrasiti po želji sa šlagom ili čokoladnom glazurom.
Recept iz knjige Moji čokoladni kolači