Tijesto:

✦5 jaja

✦150 g šećera

✦2 žlice brašna

✦½ praška za pecivo

✦3 žlice kakaa

✦prstohvat soli

Priprema: Izmiksati žumanjke sa šećerom dok se ne zapjene. Dodati prosijano brašno s praškom za pecivo i kakaom. Na kraju laga­no pjenjačom umiješati čvrsto tučen snijeg od bjelanjaka s prstohvatom soli. Uliti smje­su u kalup dimenzije 32 x 34 cm obložen pa­pirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 minuta. Vruć biskvit zarolati zajedno s papirom za pečenje u čistu kuhinj­sku krpu. Ostaviti da se ohladi u potpunosti.

Krema:

✦250 g kesten pirea

✦2 žlice ruma

✦50 g čokolade za kuhanje

✦200 ml vrhnja za šlag

✦šećera po želji

Priprema: Pomiješati kesten pire s rumom i otopljenom sjeckanom čokoladom. Dobro izmješati, pa dodati šlag od čvrsto tučenog vrhnja. Odrolati roladu, maknuti papir za pe­čenje, premazati kremom, pa zarolati tako da kraj rolade ostane dolje. Ostaviti u hlad­njaku preko noći. Ukrasiti po želji sa šlagom ili čokoladnom glazurom.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakBaklava Emili
Sljedeći članakMakići
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.