Biskvit:
✦200 g šećera
✦2 žlice ulja
✦2 žlice kakaa
✦2 vanilin šećera
✦2 žličice sode bikarbone
✦4 žlice džema
✦500 ml mlijeka
✦250 g oštrog brašna
Priprema: Sve sastojke staviti u posudu i izmiksati u glatku smjesu. Podijeliti na dva dijela i ispeći dva biskvita u kalupu dimenzije 30 x 40 cm na papiru za pečenje, u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 8 – 10 minuta.
Krema:
✦2 mljevene želatine
✦400 ml vrhnja za šlag
✦750 ml domaćeg voćnog jogurta od višanja
✦75 g šećera u prahu
Priprema: Želatinu pomiješati sa 8 žlica hladne vode i ostaviti da nabubri. Vrhnje za šlag umutiti sa šećerom u prahu, pa ručno umiješati domaći voćni jogurt. Želatinu otopiti na najmanjoj vatri i pomiješati s 2 – 3 žlice kreme, te sjediniti s ostatkom. Kremu mazati na prvi biskvit i poklopiti drugim. Staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stisne.
Voćni jogurt od višanja:
✦500 ml vode
✦1 puding od vanilije
✦7 žlica šećera
✦300 g višanja
✦500 ml tekućeg jogurta
Priprema: U malo vode razmutiti puding, pa ukuhati u ostatak sa šećerom. Dodati višnje usitnjene štapnim mikserom u pire i promiješati. Malo ohladiti uz povremeno miješanje, pa umiješati jogurt.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode