Podloga:
✦500 g lisnatog tijesta
Priprema podloge:
Razvaljati 250 g lisnatog tijesta na pobrašnjenoj površini na dimenziju oko 38 x 28 cm i izbockati vilicom. Peći na obrnutoj strani lima od pećnice oko 15 – 20 min na 180° C dok ne porumeni. Razvaljati ostatak lisnatog tijesta na istu dimenziju, izbockati vilicom i prebaciti na papir za pečenje u kalup. Peći do pola, 5 -10 min.
Biskvit:
✦6 jaja
✦150 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦100 g čokolade za kuhanje
✦ 80 g mljevenih oraha
✦ 2 žlice oštrog brašna
Priprema tijesta:
Pjenasto izmiksati žumanjke, šećer i vanilin šećer. Dodati otopljenu čokoladu te brašno pomiješano sa orasima. Lagano ručno postupno dodavati snijeg od bjelanjaka, čvrsto umućen s prstohvatom soli i sjediniti pjenjačom. Preliti preko do pola pečenom lisnatom tijestu i peći na 180° C još 20 – 25 minuta.
Krema:
✦ 600 ml mlijeka
✦ 40 g oštrog brašna
✦ 40 g škrobnog brašna (gustina)
✦ 100 g šećera
✦ 1 bourbon vanilin šećer
✦ 250 g margarina
✦ 50 g šećera u prahu
Priprema kreme:
Brašno i škrobno brašno pomiješati s malo mlijeka, pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šečerom i bourbon vanilin šećerom, neprestano miješajući. Maknuti sa štednjaka kad se zgusne i pokriti prozirnom folijom. U ohlađenu kremu dodati omekšali margarin sobne temperature i šećer u prahu, pa sve pjenasto izmiksati. Na ohlađeni biskvit staviti kremu, a na kremu drugu koru lisnatog tijesta. Ukrasiti šećerom u prahu.
Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu