Sastojci:
1 velika konzerva ananasa
10 dag piškota
40 dag zaslađenog kesten pirea
1 žlica šećera u prahu
1 dl svježe iscijeđenog soka od naranče
1 žlica ruma (po želji)
Priprema:
Ocijedite 12 ploški ananasa (oko 35 dag). Sve kekse poslažite na pladanj i natopite sirupom od ananasa pomiješanim sa sokom od naranče i rumom. Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag, a potkraj dodajte šećer u prahu. Kalup u obliku polukugle zapremnine 1,4 l, obložite ploškama ananasa, a na dno stavite dvije ploške jednu na drugu. Stavite sloj tučenog slatkog vrhnja, pazeći da ispunite sve praznine između ploški. Naizmjenice slažite slojeve piškota, kesten pirea i tučenog slatkog vrhnja dok ne ispunite kalup gotovo do vrha. Završite slojem ananasa i slojem slatkog vrhnja. Stavite u zamrzivač na najmanje 5 sati. Jedan sat prije serviranja izvadite kolač iz kalupa, oštricom noža prođite duž unutrašnjih stijenki kalupa, na trenutak uronite kalup u vruću vodu. Obrišite ga, preokrenite na tanjur i ostavite na sobnoj temperaturi do serviranja.
Kestenova ledena bomba
Kestenova ledena bomba