Kestenova ledena bomba

Sastojci:
1 velika konzerva ananasa
10 dag piškota
40 dag zaslađenog kesten pirea
1 žlica šećera u prahu
1 dl svježe iscijeđenog soka od naranče
1 žlica ruma (po želji)
Priprema:
Ocijedite 12 ploški ananasa (oko 35 dag). Sve kekse poslažite na pladanj i natopite sirupom od ananasa pomiješanim sa sokom od naranče i rumom. Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag, a potkraj dodajte šećer u prahu. Kalup u obliku polukugle zapremnine 1,4 l, obložite ploškama ananasa, a na dno stavite dvije ploške jednu na drugu. Stavite sloj tučenog slatkog vrhnja, pazeći da ispunite sve praznine između ploški. Naizmjenice slažite slojeve piškota, kesten pirea i tučenog slatkog vrhnja dok ne ispunite kalup gotovo do vrha. Završite slojem ananasa i slojem slatkog vrhnja. Stavite u zamrzivač na najmanje 5 sati. Jedan sat prije serviranja izvadite kolač iz kalupa, oštricom noža prođite duž unutrašnjih stijenki kalupa, na trenutak uronite kalup u vruću vodu. Obrišite ga, preokrenite na tanjur i ostavite na sobnoj temperaturi do serviranja.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.