Biskvit:

✦200 g čokolade za kuhanje

✦100 g mliječne čokolade

✦150 g maslaca

✦150 g smeđeg šećera

✦4 jaja

✦70 g brašna

✦½ žličice sode bikarbone

✦150 g sjeckanih lješnjaka

Priprema: Na pari otopiti obje vrste čoko­lade s maslacem. Ostaviti oko 10 minuta da se hladi, pa umiksati šećer. Dodati jedno po jedno jaje miksajući. Dodati brašno pomi­ješano sa sodom bikarbonom. Na kraju ku­hačom umiješati sjeckane lješnjake. Smjesu uliti u kalup dimenzije 20 x 24 cm, obložen s papirom za pečenje. Peći na 180 °C, 25 – 30 minuta. Ostaviti da se ohladi u kalupu.

Krema:

✦250 ml vrhnja za šlag

✦3 žlice kakaa

✦6 prutića Kinder bueno čokoladice

Priprema: Vrhnje za šlag istući, te u umiješati kakao. Premazati kolač, te narezati na kocke. Na svaku staviti komadić Kinder bueno čoko­ladice. Po želji posuti sjeckanim lješnjacima.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Rolice s vanilijom

Prethodni članakBiodinamički kompost – izrada i primjena
Sljedeći članakPermakultura – zatvoren krug s prirodom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.