Biskvit:

✦3 žumanjka

✦3 žlice šećera

✦3 žlice tople vode

✦3 žlice oštrog brašna

✦½ praška za pecivo

✦1 žlica kakaa

✦3 bjelanjka

✦prstohvat soli

Priprema:

 class=

Žumanjke i šećer pjenasto umutiti do­dajući vodu. Lagano umiješati brašno pomiješa­no s praškom za pecivo i kakaom. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka umućen s malo soli.

 class=

Smjesu podjeliti na dva dijela i ispeći dvije tanke kore bi­skvita u velikom kalupu dimenzije 35 x 23 cm, u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 10 minuta.

Krema:

✦500 ml vrhnja za šlag

✦1 vanilin šećer

✦1 mljevena želatina

Priprema:

 class=

Istući vrhnje za šlag s vanilin šećerom i umiješati želatinu pripremljenu prema uputi na vrećici, ulijevajući u tankom mlazu i cijelo vrijeme miksajući.

Premaz:

✦200 g čokolade

✦60 g margarina

✦100 ml vode

✦2 – 3 kapi ulja

Priprema:

 class=

Čokoladu, margarin, vodu i ulje otopiti na pari. Malo ohladiti.

 class=

Prvu biskvitnu podlogu pre­mazati s pola kreme. Dobro poravnati i preliti s pola premaza od čokolade. Staviti u hladnjak da se stisne.

 class=

Premazati preostalom kremom i na nju položiti drugu biskvitnu podlogu. Preliti ostatkom premaza kojeg po potrebi malo zagrijati ako se stisao. Kolač dobro ohladiti.

Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu