Biskvit:
✦3 žumanjka
✦3 žlice šećera
✦3 žlice tople vode
✦3 žlice oštrog brašna
✦½ praška za pecivo
✦1 žlica kakaa
✦3 bjelanjka
✦prstohvat soli
Priprema:
Žumanjke i šećer pjenasto umutiti dodajući vodu. Lagano umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka umućen s malo soli.
Smjesu podjeliti na dva dijela i ispeći dvije tanke kore biskvita u velikom kalupu dimenzije 35 x 23 cm, u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 10 minuta.
Krema:
✦500 ml vrhnja za šlag
✦1 vanilin šećer
✦1 mljevena želatina
Priprema:
Istući vrhnje za šlag s vanilin šećerom i umiješati želatinu pripremljenu prema uputi na vrećici, ulijevajući u tankom mlazu i cijelo vrijeme miksajući.
Premaz:
✦200 g čokolade
✦60 g margarina
✦100 ml vode
✦2 – 3 kapi ulja
Priprema:
Čokoladu, margarin, vodu i ulje otopiti na pari. Malo ohladiti.
Prvu biskvitnu podlogu premazati s pola kreme. Dobro poravnati i preliti s pola premaza od čokolade. Staviti u hladnjak da se stisne.
Premazati preostalom kremom i na nju položiti drugu biskvitnu podlogu. Preliti ostatkom premaza kojeg po potrebi malo zagrijati ako se stisao. Kolač dobro ohladiti.
Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu