Kora:
– 5 bjelanjaka
– 4 žlice šećera
– 1 žlica brašna
Nadjev:
– 10 dag Nutella namaza
– 20 dag lješnjaka
– 2 – 3 banane
– limunov sok
Krema:
– 2,5 dcl mlijeka
– malo soli
– 2 vanilin šećera
– 10 dag šećera
– 4 žumanjka
– 1/2 l vrhnja za šlag
– 1 vrećica želatina
Priprema kore:
Izraditi snijeg od bjelanjaka i postupno dodavati šećer, pa brašno. Smjesu izliti u lim i peći na 175 ºC 15 minuta.
Priprema nadjeva:
Ohlađenu koru premazati s Nutellom i posuti prženim, grubo mljevenim lješnjacima. Na njih poslagati banane rezane na kolutiće pokapane limunovim sokom.
Priprema kreme:
Želatinu namočiti s četiri žlice hladne vode i pustiti da nabubri. Mlijeko, sol, šećer, vanilin šećer i žumanjke kuhati lagano na pari da se zgusne. U vruće umiješati želatinu. Vrhnje miksati u šlag i u njega umiješati kremu. Kremu izliti na banane. Kolač ukrasiti šlagom i dobro ohladiti.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2