Kleopatra kocke. Prefine kremaste kocke s podlogom od nježnog biskvita s Nutellom, sjeckanim lješnjacima i bananom obogaćene obilnom parfe…

 width=Kora:
5 bjelanjaka
4 žlice šećera
1 žlica brašna

Nadjev:
  10 dag Nutella namaza
20 dag lješnjaka
2 – 3 banane
limunov sok

Krema:
2,5 dcl mlijeka
malo soli
2 vanilin šećera
  10 dag šećera
4 žumanjka
1/2 l vrhnja za šlag
1 vrećica želatina

Priprema kore:
Izraditi snijeg od bjelanjaka i postupno dodavati šećer, pa brašno. Smjesu izliti u lim i peći na 175 ºC 15 minuta.

Priprema nadjeva:
Ohlađenu koru premazati s Nutellom i posuti prženim, grubo mljevenim lješnjacima. Na njih poslagati banane rezane na kolutiće pokapane limunovim sokom.

Priprema kreme:
Želatinu namočiti s četiri žlice hladne vode i pustiti da nabubri. Mlijeko, sol, šećer, vanilin šećer i žumanjke kuhati lagano na pari da se zgusne. U vruće umiješati želatinu. Vrhnje miksati u šlag i u njega umiješati kremu. Kremu izliti na banane. Kolač ukrasiti šlagom i dobro ohladiti.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2


Prethodni članakBijele trubice
Sljedeći članakKeksi od naranče s čokoladom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.