Kolač gospodin savršeni. Pred vama je toliko savršen kolač da s potpunim pravom nosi naziv gospodin savršeni. Brz, kremast, bez pečenja…

Podloga:

✦ 150 g margarina

✦ 200 g mljevenog keksa

✦ 100 g mljevenih pečenih lješnjaka

✦ 100 g kokosovog brašna

✦ 50 ml mlijeka

Priprema: Margarin otopiti i malo ohladiti, dodati mljeveni keks, mljevene lješnjake, kokos i mlijeko. Sve promiješati i utisnuti u kalup s odvojivim obru­čem dimenzije 23 x 23 cm i staviti u hladnjak.

Krema:

✦ 250 g mascarpone sira

✦ 250 g krem sira (Philadelphia, ABC ili sl.)

✦ 2 žličice arome vanilije

✦ 400 g kondenziranog zaslađenog mlijeka

✦ 100 g kokosovog brašna

✦ 250 ml vrhnja za šlag

✦ 1 mljevena želatina (10 g)

Priprema: Mascarpone i krem sir izmiksati s aro­mom vanilije te lagano dodavati zaslađeno konde­zirano mlijeko miksajući. Ručno umiješati kokosovo brašno i čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Želatinu pomi­ješati sa 4 žlice hladne vode, ostaviti da nabubri pa otopiti na najmanjoj vatri. Dodati joj 2 – 3 žlice kre­me, dobro izmiješati pa sjediniti s ostatkom kreme. Izliti po podlozi i ostaviti najmanje 12 sati u hladnja­ku da se stegne.

Dekoracija:

✦ kokosovo brašno

✦ Raffaello kuglice

Priprema: Posuti s kokosom i ukrasiti Raffaello ku­glicama.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakOtvorenje najvećeg međunarodnog poljoprivrednog sajma “Zeleni tjedan” u Berlinu!
Sljedeći članakKompletna organska i mineralna gnojidba u jednom gnojivu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.