Tijesto:
✦ 16 dag oštrog brašna
✦ ½ žličice soli
✦ 12 dag maslaca
✦ 2 – 4 žlice vode
Krema:
✦ 15 dag šećera
✦ 3 dag gustina
✦ 7,2 dcl mlijeka
✦ 2 jaja
✦ 4,5 dag maslaca
✦ 2 žličice arome vanilije
✦ 15 dag kokosovog brašna
✦ 1 i ½ srednja banana
Za ukras:
✦ 34 dag vrhnja za šlag
✦ 3 žlice šećera u prahu
✦ 1/2 čaše kokosovog brašna
Priprema tijesta: Pomiješati brašno i sol, te utrljati ohlađeni i na kockice narezan maslac, dok ne nastane mrvičasta smjesa. Dodati 3 žlice ledeno hladne vode. Razvaljati na 6 mm i malo veće od kalupa. Utisnuti u namašten i pobrašnjen kalup promjera 26 cm i izbockati vilicom. Peći na 180 °C 15-20 minuta.
Priprema kreme: Na umjerenoj vatri kuhati šećer, gustin i mlijeko. Malu količinu vruće smjese umiješati u lagano tučena jaja uz stalno miješanje pjenjačom i ukuhati u ostatak uz stalno miješanje oko 2 minute. Skloniti s vatre i umiješati maslac, vaniliju i 2 čaše kokosa. Pokriti prozirnom folijom tik do ruba smjese i ohladiti. Na koru staviti tanak sloj kreme, na njega kolutiće banane, poškropiti limunovim sokom te preostalom kremom. Pokriti prozirnom folijom i staviti u hladnjak.
Dekoriranje: Premazati čvrsto tučenim vrhnjem sa šećerom. Kokosovo brašno tostirati dok malo ne posmeđi i posipati po šlagu.
Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“