Tijesto (x3):
✦7 dag bjelanjaka (oko 2 bjelanjka)
✦6 dag šećera
✦1 žlica ulja
✦1 žlica mlijeka
✦1 žlica ruma
✦1 dag oštrog brašna
✦1 dag gustina
✦1 dag kakaa
✦1 žličica praška za pecivo
Priprema: Miksati bjelanjke i postupno dodavati šećer da se dobije čvrsti snijeg. Ručno umješati preostale tekuće sastojke, pa pomiješane suhe. Izliti u kalup 24 x 24 cm, na papir za pečenje. Peći oko 12 – 15 minuta na 160 °C. Kad se ohladi skinuti papir. Peći 3 kore, svaku posebno. Kore su prilično lagane i osjetljive, te pazite da se ne prepeku. Pečeno preliti s 1/3 ganachea i ostaviti da se hladi.
Ganache:
✦1,5 dcl vrhnja za šlag
✦10 dag čokolade za kuhanje
Priprema: Zagrijati vrhnje i dodati mu čokoladu. Mješati dok se čokolada ne otopi. Ostaviti da se hladi, pa premazati kore.
Krema:
✦1 l mlijeka
✦1 puding s okusom slatkog vrhnja
✦6 dag gustina
✦8 žlica šećera
✦10 dag mljevenog kokosa (može i više)
✦1 mljevena želatina
✦3 dcl vrhnja za šlag
Priprema: Odvojiti 1 dcl mlijeka u koji staviti želatinu da nabubri. Odvojiti 2 dcl mlijeka za umiješati puding i gustin, pa ukuhati u ostatak od 7 dcl mlijeka pomiješan sa šećerom i kokosom. Kuhati dok se smjesa ne zgusne. U vruće umiksati otopljenu želatinu i pokriti prozirnom folijom, te ostaviti da se hladi. U ohlađeno umiješati tučeno vrhnje. Kremu mazati na ganache.
Recept iz knjige Premium kolači – deserti i slastice