Biskvit:
✦4 jaja
✦12 žlica šećera
✦100 ml ulja
✦100 ml mlijeka
✦12 žlica glatkog brašna
✦1 prašak za pecivo
✦2 žlice kakaa
Priprema:
1. Pjenasto umutiti jaja i šećer, postupno dodavati ulje, mlijeko i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Podijeliti na dva dijela. Jedan dio ostaje žut.
2. U drugu polovicu dodati kakao i uliti u kalup za pečenje obložen papirom za pečenje, dimenzije 35 x 20 cm. Biskvit peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 10 minuta.
Krema:
✦500 ml mlijeka
✦3 žlice oštrog brašna
✦10 žlica šećera
✦1 vanilin šećer
✦100 g kokosovog brašna
Priprema:
3. U malo mlijeka razmutiti brašno pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom, vanilin šećerom i kokosovim brašnom. Kremu kratko kuhati da se zgusne.
4. Vruću kremu preliti na polupečeni tamni biskvit.
5. Na kremu izliti žuti biskvit. Peći još oko 20 minuta do zlatno žute boje.
Glazura:
✦200 g čokolade za kuhanje
✦6 žlica ulja
Priprema:
6. Otopiti na najmanjoj temperaturi čokoladu s uljem i preliti po kolaču. Dobro ohladiti.
Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu