Za tijesto:
– 3 žumanjka
– 100g šećera
– 1 vrećica vanilin šećera
– 125g margarina
– korica limuna
– 250g glatkog brašna
– 1/2 vrećice praška za pecivo
Za nadjev:
– 3 bjelanjka
– 120g šećera
– 2 žlice limunova soka
– 120g kokosovog brašna
– marmelada od marelice ili po ukusu
POSTUPAK IZRADE PRHKOG TIJESTA:
Pjenasto miješajte margarin koji ste prethodno narezali na listiće. Dodajte žumanjke, šećer, vanilin šećer i limunovu koricu. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i zamijesite tijesto. Oblikovano tijesto razvucite u veličini posude za pečenje (prethodno namastite i pospite s brašnom). Na nekoliko mjesta zabodite s čačkalicom da tijesto prilikom pečenja previše ne naraste. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180C, 20 minuta.
PRIPREMA KOKOS NADJEVA:
Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka. Neprestano miješajući, postupno dodajte šećer, limunov sok i kokosovo brašno, a zatim promiješajte. Pečeno prhko tijesto odmah premažite s marmeladom pa nadjevom. Zatim vratite u pećnicu i pecite 10 minuta, isključite pećnicu i ostavite kolač u vrućoj pećnici dok se do kraja ne ohladi. Na ohlađ eni kolač pospite još malo kokosovog brašna i narežite na ploške.