Tijesto:
✦ 50 dag glatkog brašna
✦ 5 dag kakaa
✦ 10 dag šećera
✦ 10 dag maslaca
✦ 3 dcl mlijeka
✦ 3 žumanjka
✦ sol
✦ rum
✦ 1 kocka svježeg kvasca
Priprema: Kvasac izmrviti u malo toplog mlijeka sa žličicom šećera. Pustiti ga da se zapjeni. Dodati u ostale sastojke, pa s brašnom zamijesiti tijesto. Staviti pokriveno na toplo mjesto dok se radi nadjev.
Nadjev:
✦ ½ l vrhnja za šlag
✦ 5 dag maslaca
✦ 20 dag šećera
✦ 30 – 40 dag kokosovog brašna
✦ 2 žlice pšeničnog grisa
✦ 3 žumanjka
✦ 6 bjelanjaka
Priprema: Zakuhati vrhnje za šlag, dodati šećer, maslac, kokos i gris. Kuhati dok se ne zgusne. U ohlađeno dodati žumanjke i na kraju bjelanjke. Razvaljati tijesto na debljinu prsta, premazati nadjevom i zarolati. Pustiti da se diže još oko pola sata. Premazati umućenim jajem i peći 30 minuta na 190 °C.
Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2