height=– 12 dag petit beurre keksa
– 6 dag maslaca
– 15 dag bijele čokolade
– 20 dag kiselog vrhnja
– 1 jaje
– 1 žlicica kore od naranče
– 1 žlicica kore od limuna
– 2 žlice soka od naranče
– 2 žlice soka od limuna
– 10 ušećerenih latice od ruže

Kekse usitnite i pomiješajte s rastopljenim maslacem, te dobivenu smjesu rasporedite po okruglom limu obloženom papirom za pečenje. Čokoladu rastopite na pari, te joj dodajte jaje, vrhnje, naribane kore i sokove. Sve dobro promiješajte. Kremu nanesite na tijesto i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 25 – 30 minuta na 180 ºC. Kada se kolač ohladi, narežite ga na komade i poslužite uz latice ruže.

Prethodni članakZebrini zalogajčići
Sljedeći članakKeksići s marcipanom i čokoladom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.