height=Tijesto
– 15 dag brašna
– 5 dag škroba
– 10 dag maslaca
– 12 dag šećera
– 2 žumanjka
– 3 žlice usitnjenih badema

Za ukrašavanje
– 40 dag marcipana
– 15 dag čokolade za kuhanje
– mrvice čokolade (bijele i crne)
– usitnjeni bademi

Marcipan razvaljajte izmeđ u dvije prozirne folije na debljinu od 2 mm. Zatim istisnite krugove veličine 3-4 cm. Od brašna, maslaca, šećera, žumanjka i badema napravite tijesto, umotajte ga u foliju i stavite da se hladi pola sata. Nakon toga ga razvaljajte. Kalupom ili čašom istisnite keksiće velicine od 3-4cm. Pecite ih oko 10 minuta na 180 ºC. Nakon 9 minuta ih izvadite iz pećnice. Rasporedite krugove marcipana po njima i vratite još 1-2 minute u pećnicu. Zatim ih ostavite da se ohlade. Čokoladu rastopite na pari, te njome, bademima i čokoladnim mrvicama ukrasite kekse.

Prethodni članakKolač od bijele čokolade
Sljedeći članakMaline u želatini
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.