height=Tijesto
– 15 dag brašna
– 5 dag škroba
– 10 dag maslaca
– 12 dag šećera
– 2 žumanjka
– 3 žlice usitnjenih badema

Za ukrašavanje
– 40 dag marcipana
– 15 dag čokolade za kuhanje
– mrvice čokolade (bijele i crne)
– usitnjeni bademi

Marcipan razvaljajte izmeđ u dvije prozirne folije na debljinu od 2 mm. Zatim istisnite krugove veličine 3-4 cm. Od brašna, maslaca, šećera, žumanjka i badema napravite tijesto, umotajte ga u foliju i stavite da se hladi pola sata. Nakon toga ga razvaljajte. Kalupom ili čašom istisnite keksiće velicine od 3-4cm. Pecite ih oko 10 minuta na 180 ºC. Nakon 9 minuta ih izvadite iz pećnice. Rasporedite krugove marcipana po njima i vratite još 1-2 minute u pećnicu. Zatim ih ostavite da se ohlade. Čokoladu rastopite na pari, te njome, bademima i čokoladnim mrvicama ukrasite kekse.

Prethodni članakKolač od bijele čokolade
Sljedeći članakMaline u želatini
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.