height=– 12 listića želatine
– sok i korica od jednog limuna
– 65 dag malina
– 700 ml pjenušca (ili sok od grož đa)
– 5 dag šećera

Želatinu ostavite barem 5 minuta u hladnoj vodi. Zdjelu ili kalup po želji obložite folijom. Maline operite i pomiješajte s limunovom koricom, te ih stavite u zdjelicu. Zatim pomiješajte oko 600 ml pjenušca i limunov sok. Ostatku pjenušca dodajte šećer te sve skupa kuhajte na laganoj vatri, dok se šećer ne rastopi. Skinite s vatre te dodajte želatinu. Želatinu i šećer dodajte pjenušcu, sve pomiješajte i prelijte preko malina. Ostavite da se hladi barem 4 sata. Prije posluživanja zdjelu stavite u toplu vodu, kako bi se hladetina lakše odlijepila od zdjele.

Prethodni članakKeksići s marcipanom i čokoladom
Sljedeći članakKremšnite od grejpa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.