Biskvit:
– 5 dag margarina
– 3 jaja
– 12 dag šećera
– 4 dag škroba
– 4 dag brašna
– 2 žlice praška za pecivo
– 5 dag tamne čokolade (otopljene)
Krema:
– 3 lista želatine
– 10 dag kremastog sira
– 25 dag nemasnog kravljeg sira
– 7 dag šećera
– 5 ml sirupa od mente (može i liker)
– 2,5 dl slatkog vrhnja
Postupak:
Za biskvit: napravite – zamijesite od navedenih sastojaka tijesto, te ga ostavite pola sata da se odmori.
Nakon toga ga razvaljajte i nanesite na namašćeni lim.
Pecite oko 25 minuta na 170ºC.
Za kremu: namočite želatinu u hladnu vodu da nabubri.
Dobro promiješajte obje vrste sira i šećera sa sirupom od mente.
Želatinu dobro ocijedite i otopite s malo kreme od sira na pari, potom umiješajte u glavninu kreme od sira.
Čvrsto istucite slatko vrhnje i lagano umiješajte u kremu.
Kremu nanesite na biskvit i stavite kolač u frižider da se stisne i ohladi.