width=

Biskvit:
– 5 dag margarina
– 3 jaja
– 12 dag šećera
– 4 dag škroba
– 4 dag brašna
– 2 žlice praška za pecivo
– 5 dag tamne čokolade (otopljene)

Krema:
– 3 lista želatine
– 10 dag kremastog sira
– 25 dag nemasnog kravljeg sira
– 7 dag šećera
– 5 ml sirupa od mente (može i liker)
– 2,5 dl slatkog vrhnja

Postupak:

Za biskvit: napravite – zamijesite od navedenih sastojaka tijesto, te ga ostavite pola sata da se odmori.

Nakon toga ga razvaljajte i nanesite na namašćeni lim.

Pecite oko 25 minuta na 170ºC.

Za kremu: namočite želatinu u hladnu vodu da nabubri.

Dobro promiješajte obje vrste sira i šećera sa sirupom od mente.

Želatinu dobro ocijedite i otopite s malo kreme od sira na pari, potom umiješajte u glavninu kreme od sira.

Čvrsto istucite slatko vrhnje i lagano umiješajte u kremu.

Kremu nanesite na biskvit i stavite kolač u frižider da se stisne i ohladi. 

Prethodni članakVoćne košarice
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.