width=

Biskvit:
– 5 dag margarina
– 3 jaja
– 12 dag šećera
– 4 dag škroba
– 4 dag brašna
– 2 žlice praška za pecivo
– 5 dag tamne čokolade (otopljene)

Krema:
– 3 lista želatine
– 10 dag kremastog sira
– 25 dag nemasnog kravljeg sira
– 7 dag šećera
– 5 ml sirupa od mente (može i liker)
– 2,5 dl slatkog vrhnja

Postupak:

Za biskvit: napravite – zamijesite od navedenih sastojaka tijesto, te ga ostavite pola sata da se odmori.

Nakon toga ga razvaljajte i nanesite na namašćeni lim.

Pecite oko 25 minuta na 170ºC.

Za kremu: namočite želatinu u hladnu vodu da nabubri.

Dobro promiješajte obje vrste sira i šećera sa sirupom od mente.

Želatinu dobro ocijedite i otopite s malo kreme od sira na pari, potom umiješajte u glavninu kreme od sira.

Čvrsto istucite slatko vrhnje i lagano umiješajte u kremu.

Kremu nanesite na biskvit i stavite kolač u frižider da se stisne i ohladi. 

Prethodni članakVoćne košarice
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.