Biskvit:

✦6 jaja

✦6 žlica šećera

✦6 žlica hladne vode

✦6 žlica brašna

✦2 žlice kakaa

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Izmiksati pjenasto žumanjke sa šećerom, dodati vodu, te pomiješano brašno s kakaom i praškom za pecivo. Na kraju laga­no dodati pjenjačom snijeg od bjelanjaka i uliti u kalup dimenzije 26 x 30 cm obložen papirom za pečenje. Peći na 180 °C, 25 – 30 minuta.

Krema:

✦2 pudinga od čokolade

✦5 žlica šećera

✦800 ml mlijeka

✦2 žlice škrobnog brašna (gustina)

✦50 g čokolade za kuhanje

✦250 g margarina

✦4 banane

Priprema: Izmješati puding sa šećerom, škrobnim brašnom i malo mlijeka, te ukuhati u preostalo mlijeko. Miješati dok se ne zgu­sne. Dodati čokoladu i miješati dok se u pot­punosti ne otopi. Staviti prozirnu foliju po kremi kako se ne bi stvorila korica i ostaviti da se ohladi. Izraditi margarin sobne tempe­rature i umiksati ga u ohlađenu kremu. Na biskvit staviti pola kreme i poslagati banane izrezane na kolutiće, te prekriti ostatkom kreme.

Dekoracija:

✦250 ml vrhnja za šlag

Priprema: Ukrasiti čvrsto tučenim vrhnjem za šlag i ribanom čokoladom.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Prethodni članakUredite svoj mediteranski vrt
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.