Kore:
✦9 bjelanjaka
✦prstohvat soli
✦250 g šećera
✦1 žlica jabučnog octa
Priprema kora:
1. Miksati bjelanjake s malo soli, dodavati postupno šećer i miksati dok se šećer ne otopi i nastane gust snijeg. Na kraju dodati žlicu jabučnog octa. Smjesa mora biti čvrsta i svilenkasta.
2. Smjesu rasporediti u veliki kalup dimenzije 40 x 32 cm na papir za pečenje i peći na 150 °C, oko sat vremena.
Krema:
✦9 žumanjaka
✦4 žlice šećera
✦1 burbon vanilin šećer
✦500 ml mlijeka
✦70 škrobnog brašna (gustina)
✦200 g maslaca
Priprema kreme:
3. Pjenjačom umutiti žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, dodati malo mlijeka i škrobno brašno, pa sve izmiješati u glatku smjesu. Ostatak mlijeka staviti na vatru da provrije, pa ukuhati smjesu od žumanjaka ulijevajući u tankom mlazu i cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Maknuti s vatre kad se zgusne i pokriti prozirnom folijom. U ohlađeno umiksati maslac sobne temperature.
I još:
400 ml vrhnja za šlag
voće: 1 – 2 banane, 400 g jagoda, 5 – 6 kivija
Priprema:
4. Izmiksati vrhnje za šlag.
5. Ohlađenu koru prerezati na 3 dijela. Uz pomoć slastičarske vrećice rasporediti kremu na prvu koru pa složiti banane pokapane limunovim sokom, a preko njih rasporediti šlag, također pomoću slastičarske vrećice. Poklopiti drugom korom, staviti kremu, jagode i šlag. Završiti trećom korom na koju staviti šlag i kivi.
Recept iz knjige Moji voćni kolači