Beze kore:
✦9 bjelanjaka
✦250 g šećera
✦1 žlica limunovog soka ili octa
Priprema: Od bjelanjaka napraviti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Miksati dok se sav šećer ne otopi. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati limunov sok. Rasporediti u veliki lim dimenzije 40 x 34 cm obložen papirom za pečenje. Sušiti u pećnici na 150 °C jedan sat i ne otvarati pećnicu. Pećnicu ugasiti, ostaviti da se još malo suši pritom ne otvarajući pećnicu.
Krema:
✦500 ml mlijeka
✦9 žumanjka
✦4 žlice šećera
✦2 vanilin šećera
✦1 bourbon vanilin šećer
✦60 g škrob. brašna (gustina)
✦250 g margarina
Priprema: Izmiješati žumanjke sa šećerom, vanilin šećerom, bourbon vanilin šećerom, škrobnim brašnom i malo mlijeka. Ukuhati u preostalo mlijeko u gustu kremu te prekriti plastičnom folijom kako se ne bi napravila korica. Kad se ohladi, izmiksati s margarinom sobne temperature i podijeliti na 3 dijela.
I još:
✦500 ml vrhnja za šlag
✦oko 1000 g jagoda
Priprema: Izmiksati vrhnje za šlag. Koru prerezati okomito po dužini na 3 dijela. Prvi dio premazati trećinom kreme, poslagati ploške jagoda i premazati trećinom šlaga. Ponoviti postupak još dva puta. Premazati kolač šlagom i ukrasiti jagodama.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode