Sastojci:

✦150 g maslaca

✦100 g smeđeg muscovado šećera

✦3 jaja

✦150 glatkog brašna

✦½ praška za pecivo

✦1 žličica cimeta

✦150 g mljevenih oraha

✦100 g ribane crne čokolade

✦150 g smrznutih višanja

Priprema: Maslac sobne temperature izmiksati sa šećerom, pa miksajući dodati jedno po jedno jaje. Dodati pomiješane suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, cimet i orahe) i izmiksati. Na kraju umiksati ribanu čokoladu. Uliti 2/3 smjese u kalup za kuglof prethodno namazan s maslacem i posipan braš­nom. Smrznute višnje utisnuti u smjesu (ostaviti par za dekoraciju) pa rasporediti ostatak smjese i porav­nati. Peći na 180 °C oko 30 minuta.

Preljev:

✦70 g čokolade za kuhanje

✦1 žlica ulja

Priprema: Topli kuglof okrenuti na pladanj i ohladiti. Preliti s otopljenom čokoladom u koju dodati ulje. Od­mah ukrasiti višnjama, sjeckanim orasima ili po želji.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakVrijeme je za zaokret u proizvodnji hrane prema dodanoj vrijednosti
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.