Lješnjakove ploškice. Prhki keksići s lješnjacima preliveli čokoladom idealni su za uživanje uz čašu hladnog mlijeka ili uz društvo za blagdanskim stolom.Tijesto:
– 25 dag margarina
– 20 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 2 žumanjka
– 15 dag brašna
– 1/2 ravne žličice praška za pecivo
– 20 dag mljevenih lješnjaka
Posebno:
– margarin za lim
Glazura:
– 15 dag kuvertire (fine čokolade)
Pjenasto izmiješajte margarin, dodajte šećer, vanilin šećer i žumanjke, miješajte dok se šećer posve ne rastopi. Umijesite tijesto dodavajući brašno s praškom za pecivo i mljevene lješnjake. Tijesto punite u vrećicu za štrcanje s tuljčićem srednje velikoga otvora i štrcajte na namašteni lim u trake duge 4- 5 cm. Pecite na 200 °C 10-15 minuta. Kuvertiru rastopite na pari i premažite ohlađene ploškice.
Recept iz knjige Kolači – čarolija užitka