Beze:
✦6 bjelanjaka
✦prstohvat soli
✦200 g šećera
✦1 žlica octa
Priprema: Bjelanjke s prstohvatom soli tući uz postupno dodavanje šećera dok se ne dobije gust i sjajan snijeg. Dodati žlicu octa i još jednom kratko sjediniti mikserom na najmanjoj brzini. Smjesu rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 35 x 23 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 140 °C, oko 60 minuta.
Krema:
✦6 žumanjaka
✦3 žlice šećera
✦1 vanilin šećer
✦3 žlice oštrog brašna
✦300 ml mlijeka
✦200 g margarina
Priprema: Žumanjke i šećere dobro izmiješati pjenjačom pa s brašnom i malo mlijeka ukuhati u ostatak mlijeka. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno umiksati izrađen margarin sobne temperature. Namazati kremu na koru.
I još:
✦voće po želji (jagode, kivi, maline, borovnice)
✦500 ml vrhnja za šlag
Priprema: Poslagati voće po želji i premazati čvrsto tučenim vrhnjem za šlag.
Recept iz knjige Moji voćni kolači