Beze:

✦6 bjelanjaka

✦prstohvat soli

✦200 g šećera

✦1 žlica octa

Priprema: Bjelanjke s prstohvatom soli tući uz postupno dodavanje šećera dok se ne dobije gust i sjajan snijeg. Dodati žlicu octa i još jednom kratko sjediniti mikserom na najmanjoj brzini. Smjesu rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 35 x 23 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 140 °C, oko 60 minuta.

Krema:

✦6 žumanjaka

✦3 žlice šećera

✦1 vanilin šećer

✦3 žlice oštrog brašna

✦300 ml mlijeka

✦200 g margarina

Priprema: Žumanjke i šećere dobro izmiješati pjenjačom pa s brašnom i malo mlijeka ukuhati u ostatak mlijeka. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno umiksati izrađen margarin sobne temperature. Namazati kremu na koru.

I još:

✦voće po želji (jagode, kivi, maline, borovnice)

✦500 ml vrhnja za šlag

Priprema: Poslagati voće po želji i premazati čvrsto tučenim vrhnjem za šlag.

Recept iz knjige Moji voćni kolači

Prethodni članakMonte užitak s nutellom
Sljedeći članakPodnesen zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“ za gljive
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.