Tijesto:
✦5 jaja
✦5 žlica šećera
✦sok i korica od 1 naranče
✦2 žlice mlijeka
✦150 g čokolade u prahu
✦150 g mljevenih lješnjaka ili oraha
Priprema: Izraditi žumanjke sa šećerom, dodati koricu ili aromu naranče, mlijeko, čokoladu u prahu i mljevene lješnjake ili orahe. Na kraju pjenjačom lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Uliti smjesu u kalup dimenzije 24 x 37 cm obložen papirom za pečenje. Peći na 180 °C, 25 – 30 minuta. Biskvit malo ohladiti i preliti sa sokom od cijeđene naranče.
Krema:
✦500 ml vrhnja za šlag
✦100 g čokolade za kuhanje
✦ribana korica od 1 naranče
✦500 g mascarpone sira
Priprema: 100 ml vrhnja za šlag ugrijati do vrenja i preliti po sjeckanoj čokoladi. Miješati dok se čokolada ne otopi i dobro ohladiti, te dodati koricu od naranče. Izraditi preostalo vrhnje u šlag, dodati mascarpone, te ohlađenu čokoladu i sve zajedno sjediniti. Mazati na ohlađen biskvit.
Ganache:
✦200 g čokolade za kuhanje
✦200 ml vrhnja za šlag
Priprema: Vrhnje za šlag ugrijati na laganoj vatri do vrenja i preliti po sjeckanoj čokoladi. Miješati dok se čokolada ne otopi. Ostaviti da se malo ohladi i preliti po kremi. Dobro ohladiti prije posluživanja.
Recept iz knjige Moji čokoladni kolači