Podloga:

✦oko 200 g petit keksa

✦mlijeko za močenje

Priprema: Kekse kratko močiti u mlijeku i poredati u kalup dimenzije 32 x 22 cm.

Krema:

✦1000 ml mlijeka

✦3 pudinga čokolada nougat

✦2 žlice oštrog brašna

✦10 žlica šećera

✦250 g margarina

Priprema: Puding i brašno razmutiti u malo mlijeka bez grudica pa ukuhati u ostatak mli­jeka sa šećerom ulijevajući u tankom mlazu. Kuhati cijelo vrijeme miješajući pjenjačom i maknuti s vatre kad se zgusne. Pokriti pro­zirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohla­đeno umiksati margarin sobne temperature. Rasporediti po keksima.

Ganache:

✦500 ml vrhnja za šlag

✦250 g čokolade za kuhanje

Priprema: Zagrijati vrhnje do vrenja i dodati čokoladu za kuhanje izlomljenu na kockice. Nakon par minuta promiješati pjenjačom da se čokolada otopi. Preliti po kremi i dobro ohladiti u hladnjaku.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakDostupni zajmovi za obrtna sredstva iz Strateškog plana
Sljedeći članakVoćni ritam
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.