Podloga:
– 20 dag keksa sa bademima ili nekog drugog
– 12,5 dag maslaca
Krema:
– 5 dcl vrhnja za šlag
– 25 dag Philadelphia sira ili mascarpone sira
– 1 mljevena želatina
– 3 žlice šećera
– 1 vanilin šećer
– korica pola limuna
Za ukras:
– 15 dag malina
– 1 crveni preljev za torte
Priprema podloge: Kekse samljeti i pomiješati s otopljenim maslacem i rasporediti u šalice, čaše ili metalne obruče. Staviti u hladnjak na pola sata.
Priprema kreme: šlag čvrsto umutiti pa mu dodati izrađen sir i sjediniti. Želatinu pomiješati s vodom prema uputi na vrećici, ostaviti da nabubri te otopiti na laganoj vatri i dodati smjesi sira i šlaga. Dodati šećer, vanilin šećer, koricu od limuna i sve pjenjačom izmiješati. Kremu rasporediti po podlozi i vratiti u hladnjak na pola sata.
Dekoriranje: Maline oprati, osušiti i poslagati po kremi. Preljev za torte pripremiti po uputi na vrećici i preliti preko malina. Dobro ohladiti nekoliko sati u hladnjaku. Tortice pomoću uske čaše od ispod, pažljivo gurati van iz metalnog obruča.
Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“