width=– 30 dag raženog brašna
– 25 dag pšenicnog brašna
– 30 dag šecera
– 4 jaja
– 4 žlice meda
– pola žlice sode bikarbone
– malo mljevenog cimeta
– klincica
– jaje za premazivanje

Zamijesite glatko tijesto od svih sastojaka i dobro ga izradite. Ostavite da odstoji nekoliko sati. Razvaljajte ga tanko, izrežite različite oblike te ih premažite jajetom. Medenjake poslažete na namaščenu i pobrašnjenu posudu za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici. Ispečene možete ukrasiti bijelom ocaklinom, ali u tom slučaju ih ne premazujete jajetom.

Prethodni članakMedaljoni od marcipana
Sljedeći članakPita od šipkova pekmeza
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.