Sastojci za otprilike 50 komada
Za tijesto:
125 g meda,
200 g šećera,
150 g maslaca,
40 g slatkog vrhnja,
2 žličice začina za medenjake,
400 g brašna,
100 g gustina,
1 žlica kakao praha,
1 žličica praška za pecivo
Za ukrašavanje:
150 g šećera u prahu,
2 žlice limunova soka,
40 g krupnog šećera
Priprema:
Promiješajte med, šećer, maslac i slatko vrhnje, i zagrijavajte na laganoj vatri da se šećer otopi. Potom ostavite neka se ohladi. Promiješajte začin za medenjake, brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo i s ohlađenom medenom smjesom izradite u tijesto. Zamotajte ga u foliju i ostavite oko 30 minuta u hladioniku. Potom tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj plohi, tako da bude debelo najviše 1/2 cm. Izrežite srca i složite ih na lim obložen papirom za pečenje. U zagrijanoj pećnici pecite 10 – 12 minuta na 180° C (u plinskoj pećnici na stupnju 3). Ostavite medenjake neka se ohlade. Za ukrašavanje promiješajte šećer u prahu i limunov sok, premažite medenjake, posipajte krupnim šećerom i ostavite neka se osuše.