Sastojci (za 4 osobe):

 ✦½ l bijelog vina

 ✦30 dag šećera

 ✦2 žlice meda

 ✦1 mahuna vanilije

 ✦6 kom breskvi

Priprema: Vino, šećer, med i sastruganu ma­hunu vanilije kuhati u širokoj posudi dok se šećer ne otopi u potpunosti. Zrelim breskva­ma na dnu nožićem zarezati križić kako bi se kasnije lakše gulile. Dodati ih u vino i kuhati par minuta, pa izvaditi i oguliti kožicu. Vratiti ih oguljene i kuhati oko 20 minuta. Kad se breskve ohlade, nasjeckati ih na veličinu po želji.

Preljev:

 ✦½ kg malina

 ✦25 dag šećera u prahu

 ✦sok od ½ limuna

Priprema: Odvojiti par malina za ukras. U blenderu izmiksati maline, šećer u prahu i sok od limuna. Po želji propasirati kako bi se odstranile sitne koštice od malina.

I još:

 ✦1 l sladoleda od vanilije

 ✦1,5 dcl vrhnja za šlag

Priprema: U lijepe desertne čaše staviti ku­glicu sladoleda od vanilije, preko toga složiti breskve, pa preliti preljevom od malina. Sla­gati tako redom koliko stane u čašu. Na kraju ukrasiti tučenim vrhnjem za šlag i ranije od­vojenim malinama.

Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice

Prethodni članakGnojidba radiča i salate
Sljedeći članakPapin kolač
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.