Mirelin kolač. Sočan, kremast i lagan kolač za užurbane domaćice koje traže okusom savršen kolač bez pečenja s odličnom gris i puding kremom te šlagom.

Podloga:

✦Petit beurre keksi

Priprema: Složiti kekse u kalup 30 x 20 cm.

Gris krema:

✦1 l mlijeka

✦7 žlica šećera

✦8 žlica grisa

✦4 bjelanjaka

Priprema: U dubokoj posudu skuhati gris na mlijeku sa šećerom. U vrući gris s kuha­čom lagano umiješati čvrst snijeg od bjela­njaka. Kremu odmah izliti na kekse.

Čokoladna krema:

✦1 l mlijeka

✦4 žumanjka

✦2 pudinga od čokolade

✦1 žlica ruma

✦1 vanilin šećer

✦8 žlica šećera

Priprema: U 2 dcl mlijeka dodati žumanj­ke izmiksane sa 4 žlice šećera i razmutiti 2 pudinga od čokolade. Ostatak mlijeka za­kuhati s 4 žlice šećera i vanilin šećerom. U vruće ukuhati pudinge sa žumanjcima, do­dati rum i izliti na gris kremu.

Dekoracija:

✦3 dcl vrhnja za šlag

čokoladne mrvice

Priprema: Ohlađen kolač premazati čvrsto tučenim šlagom. Posipati čokoladnim mr­vicama.

Savjet: Puding od čokolade se može zamijeniti s pudingom od vanilije. U tom slučaju ne stavljati rum.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2