Tijesto:
– 5 jaja
– 5 žlica šećera
– 2 vanilin šećera
– 7 žlica brašna
– 2 žlice kakaa
– 2 žlice mljevenih lješnjaka
– 1/2 praška za pecivo
– 1/2 dcl ulja
– 1/2 dcl mlijeka (za močenje)
Krema:
– 1 l mlijeka
– 12 žlica gustina
– 6 žlica šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 margarin za kreme
Ganache:
– ½ litre vrhnja za šlag
– 30 dag čokolade (min. 50 % udjela kakaa)
Priprema tijesta: Bjelanjke istući u čvrst snijeg pa postupno dodavati šećer, 1 po 1 žumanjak i u tankom mlazu ulje. Na kraju lagano kuhačom umiješati pomiješane suhe sastojke. Peći u limu srednje veličine na 170 °C oko 10 minuta. Topli biskvit politi mlijekom.
Priprema kreme: Zakuhati mlijeko od kojeg smo prethodno uzeli malo za razmutiti gustin i šećer i u vruće mlijeko ukuhati smjesu gustina i šećera. U hladno dodati izrađen margarin sobne temperature i premazati biskvit.
Priprema ganachea: Vrhnje postupno zagrijati s čokoladom, ali ne dozvoliti da zakipi. Dobro izmiješati i preliti preko kreme. Ohladiti prije serviranja. Savjet: Umjesto mlijeka biskvit možete po želji politi likerom.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2