Biskvit:

✦4 jaja

✦4 žlice šećera

✦4 žlice tople vode

✦4 žlice oštrog brašna

✦2 žlice kakaa

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Bjelanjke istući u čvrst snijeg uz postu­pno dodavanje šećera. Smanjiti mikser na najma­nju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak i toplu vodu. Umiješati brašno s praškom za pecivo i kakaom i kratko sjediniti. Uliti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 38 x 25 cm. Peći na 180 °C, oko 20 minuta.

Preljev:

✦150 ml čokoladnog mlijeka

Priprema: Ohlađeni biskvit preliti s toplim čokolad­nim mlijekom.

Svijetla krema:

✦1000 ml mlijeka

✦6 žlica šećera

✦1 žličica arome vanilije

✦120 g škrobnog brašna (gustina)

✦200 g maslaca

Priprema: Škrobno brašno razmutiti u malo hlad­nog mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom i aromom vanilije. Kuhati dok se ne zgusne cijelo vri­jeme miješajući pjenjačom. Maknuti s vatre i pokriti prozirnom folijom. U mlaku kremu umiksati maslac sobne temperature i namazati po biskvitu.

Tamna krema:

✦500 ml vrhnja za šlag

✦200 g čokolade za kuhanje

✦200 g Nutelle

Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag i dodati čokoladu za kuhanje. Grijati na laganoj vatri miješajući dok se čokolada ne otopi. Maknuti s vatre i dodati Nutellu. Dobro promiješati, malo ohladiti i preliti po svijetloj kremi. Ostaviti u hladnjaku preko noći da se stisne.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakKomisija odobrila uporabu genetski modificiranog kukuruza za hranu i hranu za životinje
Sljedeći članakLjetna voćna poslastica
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.