Biskvit:
✦4 jaja
✦4 žlice šećera
✦4 žlice tople vode
✦4 žlice oštrog brašna
✦2 žlice kakaa
✦1 prašak za pecivo
Priprema: Bjelanjke istući u čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak i toplu vodu. Umiješati brašno s praškom za pecivo i kakaom i kratko sjediniti. Uliti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 38 x 25 cm. Peći na 180 °C, oko 20 minuta.
Preljev:
✦150 ml čokoladnog mlijeka
Priprema: Ohlađeni biskvit preliti s toplim čokoladnim mlijekom.
Svijetla krema:
✦1000 ml mlijeka
✦6 žlica šećera
✦1 žličica arome vanilije
✦120 g škrobnog brašna (gustina)
✦200 g maslaca
Priprema: Škrobno brašno razmutiti u malo hladnog mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom i aromom vanilije. Kuhati dok se ne zgusne cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Maknuti s vatre i pokriti prozirnom folijom. U mlaku kremu umiksati maslac sobne temperature i namazati po biskvitu.
Tamna krema:
✦500 ml vrhnja za šlag
✦200 g čokolade za kuhanje
✦200 g Nutelle
Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag i dodati čokoladu za kuhanje. Grijati na laganoj vatri miješajući dok se čokolada ne otopi. Maknuti s vatre i dodati Nutellu. Dobro promiješati, malo ohladiti i preliti po svijetloj kremi. Ostaviti u hladnjaku preko noći da se stisne.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode