Sastojci:

✦1 bjelanjak

✦200 g šećera u prahu

✦250 g oljuštenih i mljevenih badema

✦ribana korica ½ limuna

✦malo soka od limuna

✦80 g mljevenih pistacija

✦par kapi ekstrakta od mente

✦2 žlice kakaa

✦50 g mljevenih badema

✦200 g čokolade za kuhanje

Priprema: Pomiješati mljevene bademe, šećer, koricu limuna i malo soka od limuna. Dodati bjelanjak i sve izmiksati. Podjeliti smjesu na tri dijela, ali ne jednaka. U najma­nji dio dodati mljevene, neslane pistacije i ekstrakt mente, u srednji dio kakao, a u naj­veći dio mljevene bademe.

Od najmanjeg dijela formirati kuglice i staviti ih u hladnjak na papiru za pečenje, a ostala dva dijela odvojeno razvaljati između dvije prozirne folije. Zelene kuglice izvaditi iz hladnjaka i omotati ih s dijelom od kakaa, oblikovati kuglicu, pa staviti u hladnjak da se stisne. Oko dijela s kakaom omotati dio s mljeve­nim bademima. Ohladiti u hladnjaku i uva­ljati u otopljenu čokoladu za kuhanje.

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2

Prethodni članakPopravak oštećenih pregradnih zidova od gips ploča
Sljedeći članakTreba smisliti nove modele osiguranja usjeva i stoke
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.