Tijesto (za oko 56 kom, dva lima od pećnice):
✦200 g margarina
✦40 g šećera
✦3 žumanjka
✦300 g glatkog brašna
Priprema:
1. Izmiješati margarin sa šećerom i žumanjcima, dodati brašno i umijesiti glatko tijesto. Pokriti ga prozirnom folijom i ostaviti u hladnjaku na 1 sat.
2. Tijesto tanko razvaljati na pobrašnjenoj površini na 2 – 3 mm debljine, pa rezati male kolutiće okruglom modlicom promjera oko 3 cm.
3. Slagati na papir za pečenje u veliki kalup od pećnice i peći u zagrijanoj pećnici na 170 °C oko 10 minuta.
Beze:
✦3 bjelanjka
✦prstohvat soli
✦180 g šećera
Priprema:
4. Umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka i soli, postupno dodavajući šećer. Mutiti dok se sav šećer ne otopi i dok se ne dobije gust i sjajan snijeg.
5. Na pečene kolutiće stavljati snijeg uz pomoć slastičarske vrećice s okruglim nastavkom, pazeći da ostane oko 2 mm slobodno oko rubova jer će se snijeg malo raširiti. Vratiti u pećnicu na 125 °C, oko 20 minuta.
I još:
✦džem po želji
Priprema:
6. Kolutiće ohladiti, a onda ih s donje strane namazati džemom i spajati po dva zajedno.
Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu