- 10 bjelanjaka
- 25 dag šećera u prahu
- sok od 1/2 limuna
- 10 žumanjaka
- 10 dag šećera
- 6 žlica oštrog brašna
- 1/2 l mlijeka
- 25 dag maslaca
- 5 dag šećera u prahu
- 10 dag mljevenih oraha
- 1/2 l biljnog šlaga
- 10 dag mljevenih oraha za ukrašavanje
Beze podloga:
Istucite 10 bjelanjaka u čvrsti snijeg, dodajte 25 dag mljevenog šećera i sok od pola limuna. Smjesu izlijte u posudu za pečenje na zamašćeni papir. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 150 ºC i pecite oko 1 sat. To je beze smjesa koja se zapravo treba više sušiti.
Za kremu:
Umiješajte 10 žumanjaka s 10 dag šećera i 6 žlica oštrog brašna. Kuhajte u 1/2 l mlijeka. U ohlađenu kremu dodajte omekšali maslac pomiješan s 5 dag štaub šećera. Sve dobro izmiksajte. U dobivenu smjesu dodajte 2-3 žlice izrađenog šlaga.
Pola kreme staviti na ohlađenu beze smjesu, a u drugu polovicu dodajte 10 dag mljevenih oraha. Kremu s umiješanim orahom stavite preko žute kreme. Na vrh stavite ostatak šlaga i po njemu pospite ostatak mljevenih oraha.